Professionell rensning med full kontroll genom Remotus-systemet

Renzorato AB är ett framgångsrikt företag i Västerås som sedan 2008 utvecklar professionell industriell rensutrustning för avlopp, ventilation och skorsten. Åkerströms har under många år haft äran att leverera en kundanpassad, robust radiostyrningslösning baserat på Remotus-systemet till deras rensningsmaskiner, där säkerhet för operatören, flexibilitet och effektivitet är av högsta vikt.

Radiostyrningen ger full översyn över hastighet och moment, där operatören enkelt ställer om dessa värden under körningens gång med hjälp av knapparna på sändaren. Utförandet och fräsningen blir mycket säker, överskådlig och effektiv.

–       Radiostyrningen är guld värd för ensamarbete, säger en nöjd användare av Renzoratos rensningsmaskin. Aldrig har det varit så smidigt och enkelt att ta bort fett, kalk och rost ur rör.

Medarbetare på Renzorato

När Renzorato startade sin utveckling av produkter var marknaden inom ventilation och skorsten, men med tiden har avlopp blivit fokus. Så kallade fräsmaskiner som används för att rengöra avloppsrören före relining. En metod för att göra nya rör i befintliga rör istället för att göra ett traditionellt stambyte.

2017 påbörjades utvecklingen av en mindre och smidigare maskin och två år senare, 2019 lanserades en helt ny kompakt maskin, RZ1, för anpassad användning i lägenheter. Maskinen som är flexibel, tyst och kraftfull rensar och fräser smidigt avloppsrören i kök, badrum och stickledningar. Samtidigt togs en ny anpassad radiolösning fram tillsammans med Åkerströms. Maskinen levereras komplett med radiostyrning som standard.

Renzorato har under det senaste året påbörjat en internationell satsning av sin senaste maskin, vilken redan gett frukt.

–       Vi ser ett stort intresse av våra maskiner bl. a i Holland och Tyskland, dit vi nu via en återförsäljare levererat de första maskinerna. Och självklart med Åkerströms robusta och säkra radiostyrning.

Philip Grip, Säljansvarig Renzorato.
radiostyrning för rensning av rör