Leverans- och köpvillkor

Vad gäller när ni köper våra radiostyrningslösningar? Information om frakter, leverans- och köpvillkor finner ni här. Hittar ni inte den information ni behöver, tveka inte att kontakta oss.

Frakt- och leveransvillkor

För leveranser inom Norden tillämpar vi NL17 och levererar enligt INCOTERMS FCA Björbo – om inte annat särskilt har avtalats. Önskar ni ta del av villkoren, hör av er till oss.

Våra leveranser skickas normalt med DHL. Vår ambition är att leverera reservdelar samma dag, standardprodukter (lagervaror) inom 1-2 dagar. Vi reserverar oss för att varan kan vara slut på lager.

BokningsmetodVillkor
Kunden bokar själv mot eget mottagarkontoRedo för upphämtning efter avisering från Åkerströms. Upphämtningsbekräftelse oss tillhanda inom tre dagar.
ExpressfraktEnligt överenskommelse, kontakta frontoffice@akerstroms.se för mer information.

Tulldokumentation och farligt gods

Vi ansvarar för att all leveranshantering av farligt gods och tulldokumentation blir korrekt enligt lag och förordningar.

Leveranser av Li-jonbatterier regleras av UN3480 och UN3481. Vår personal är särskilt utbildad och har behörighet för hantering av farligt gods. För en bekymmersfri och säker leverans ser vi alltid till att ordna och hantera alla leveranser som innehåller Li-jonbatterier.

Kontakta frontoffice@akerstroms.se för mer info.

Köpvillkor

Åkerströms Björbo AB säljer endast B2B. För leveranser inom Norden tillämpar vi NL17 och levererar enligt INCOTERMS FCA Björbo, om inte annat särskilt har avtalats.

Returer och ångerrätt

Vid köp av produkter som ingår i standardsortimentet gäller ångerrätt om två (2) veckor från fakturadatum. Standardsortimentet inkluderar endast Sesam 800 och Remotus Jupiter utan pålagt arbete, så som montering av kabel. Kundanpassade Remotus Mercury ingår ej i ångerrätten.

Varje returärende ska föregås av en överenskommelse med oss via frontoffice@akerstroms.se. För godkända returer krediteras 80% av produktens värde, frakt och emballage krediteras ej. Köparen står för samtliga fraktkostnader av returer.

För att ångerrätten skall vara giltig gäller följande:

  • Produkten ska vara direkt köpt av Åkerströms Björbo AB. Köparen ska lämna uppgift om order-, eller fakturanummer.
  • Produkten ska vara oanvänd och ligga i oskadat originalemballage. Uteblivet, eller skadat emballage debiteras enligt prislista.
  • Produkten ska vara förpackad på ett sådant sätt att transportskador förhindras. Skadad produkt krediteras ej.
  • En avgift på 500 SEK tas ut för återsändning, eller kassering, av ej godkänd retur.

E-faktura

Som kund hos oss kan du välja mellan olika sätt att både få och betala din faktura på. De flesta är digitala alternativ som är betydligt mer hållbara än pappersfakturan.

Vi uppmuntrar dig att göra ett miljömedvetet val och välja bort pappersfakturan som annars kommer till din postlåda.

Du får din faktura till den e-postadress som du vill ha den skickad till. Kontakta vår kundservice för att aktivera, antingen på
telefon 0241-250 70 eller via e-post frontoffice@akerstroms.se

Har du e-postfaktura idag men vill ändra e-postadressen tar du kontakt med vår kundservice.

Pappersfaktura

Miljöavgift på 50 kr tillkommer per faktura.

Betalning

Bankgiro: 794-3087

Bank account (SEK)
Bank: Nordea
Clearing number: 9960
Account number: 1818719211
BIC: NDEASESS
IBAN: SE46 9500 0099 6018 1871 9211

Bank account (EUR)
Bank: Nordea
Clearing number: 9960
Account number: 3418719229
BIC: NDEASESS
IBAN: SE70 9500 0099 6034 1871 9229

Har du frågor till oss?
Ring eller maila