Hans Åkerblom – ny försäljningschef för Åkerströms

Hans Åkerblom är från 13 oktober ny försäljningschef för Åkerströms Björbo AB. Vi är mycket glada att Hans kommer in och med sitt sinne för affärer och relationsbyggande, tar en ledande roll för att utveckla affären och bolaget vidare, säger Anna Stiwne, VD.


Hans kommer närmast från det globala stålföretaget SSAB och dess verksamhet i Virsbo utan för Fagersta. Där har han haft en kombinerad roll som platschef och försäljningsdirektör inom området för bergförstärkningsbultar. Under många år har Hans också varit ansvarig för försäljning av SSAB:s plåtprodukter i Norden och Baltikum. Hans Åkerblom är 51 år, född och uppvuxen i Falun där han bor med sin familj.

– Åkerströms befinner sig mitt inne i en mycket spännande fas inom utveckling av nya digitala lösningar som hjälper till att öka säkerheten för industrin och trots en utmanande period med pandemi har vi lyckats med att vinna nya affärer och förbättrat vår lönsamhet. Vi är mycket glada att Hans kommer in och med sitt sinne för affärer och relationsbyggande, tar en ledande roll för att utveckla affären och bolaget vidare. Vi ser stor potential med en stark kundbas inom industri, säger Anna Stiwne, VD Åkerströms.

På fritiden tränar Hans regelbundet och som gammal simmare och vattenpolospelare så blir det en del simning både i bassäng och i sjö. Hans driver också två hälsokostbutiker tillsammans med sin fru.

– Att tillsammans med medarbetare och kunder lösa problem och förbättra säkerheten på arbetsplatser, genom att erbjuda bra produkter och tjänster ligger mig varmt om hjärtat. På Åkerströms har man en lång historia att göra just detta och jag ser fram emot att få vara med att utveckla våra affärer, så att fler kunder kan få nytta av våra lösningar, säger Hans.


Hans Åkerblom utanför Åkerströms kontor i Björbo.

För ytterligare information kontakta:

Anna Stiwne, VD
Tel. 070-244 77 16            
E-post: anna.stiwne@akerstroms.se