Scanmaskin polerar precist och överskådligt med Remotus-systemet

Åkerströms har samarbetat med golvmaskintillverkaren Scanmaskin i mer än 10 år. Under åren har Åkerströms levererat ett stort antal Remotus-system till deras större golvpoleringsmaskiner. Radiosystemen som bl a styr golvmaskinens rörelser, förenklar och effektiviserar arbetet på stora golvytor. Operatörens arbete blir flexibelt, överskådligt och ergonomiskt. I stället för att köra den tunga maskinen manuellt, styr man dess rörelser trådlöst med hjälp av en sändare, en Remotus ERA 150, placerad i ett bälte på magen.

Scanmaskin, med huvudsäte i Sverige har sedan 1975 tillverkat marknadsledande golv-, ytbehandlings- och poleringsutrustning. All tillverkning sker i deras anläggning i Lindome, i utkanten av Göteborg. Scanmaskins produkter levereras över hela världen, med USA som viktigaste och största marknad.

Samarbetet med Scanmaskin inleddes redan 2007, och under åren har vi levererat ett stort antal radiosystem till denna kund. I nära samarbete med kund har vi tagit fram skräddarsydda lösningar för deras behov och maskiner. En av våra starkaste sidor. Med kunden i fokus och säkerheten främst kan vi leverera de mest optimala, robusta radiolösningarna för våra kunder.

Anna Stiwne, VD Åkerströms

Hör Scanmaskin med egna ord berätta om varför dom använder radiostyrning från Åkerströms: